Tiedejatutkimus.fi tarjoaa tietoa Suomessa tehtävästä tutkimuksesta yhdeltä luukulta

9.6.2020

Tiedejatutkimus.fi on verkkoportaali, joka kokoaa ja jakaa tietoa Suomessa tehtävästä tutkimuksesta. Paremmin saatavilla oleva tieto lisää tutkimuksen vaikuttavuutta ja näkyvyyttä.

Tiedejatutkimus.fi-palvelu avattiin kesäkuussa 2020. Julkaisuvaiheessa palvelusta voi hakea tietoa suomalaisista tutkimusjulkaisuista, -hankkeista, -infrastruktuurista ja -organisaatioista. Palvelussa on mahdollista tarkastella tilastotietoa tutkimuksen henkilöstöstä, rahoituksesta ja julkaisuista. Verkkosivu myös kokoaa tiede- ja tutkimusuutisia suomalaisista tutkimusorganisaatioista sekä tarjoaa tietoa suomalaisesta tutkimus- ja innovaatiojärjestelmästä.

Tiedot päivittyvät tutkimusorganisaatioiden ja rahoittajien omista järjestelmistä, eli niitä ei syötetä palveluun käsin. Palvelua kehitetään koko ajan, ja jatkossa sieltä löytyy myös tietoa Suomessa toimivista tutkijoista ja heidän tuottamistaan tutkimusaineistoista.

Palvelun tarjoaa opetus- ja kulttuuriministeriö ja sen toteuttaa CSC – Tieteen tietotekniikan keskus yhteistyössä korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja muiden tutkimusorganisaatioiden sekä tutkimusrahoittajien kanssa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös