Tietoa artikkeleista

Viimeksi päivitetty 10.1.2024

Vastuullisen tieteen artikkelit tarjoavat tietoa siitä, kuinka tutkittua tietoa tuotetaan, julkaistaan ja arvioidaan luotettavasti ja yhteisesti hyväksytyllä tavalla. Verkossa julkaistavat, yleistajuiset kirjoitukset antavat vinkkejä, ohjeita ja tukea kaikille tieteen ja tutkimuksen parissa työskenteleville. Suomen oloihin laaditut materiaalit kertovat suomalaisesta tieteentekemisen tavasta kansainvälistyvälle tutkijakunnalle Suomessa ja tutkijoille myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Ensimmäiset artikkelit julkaistiin maaliskuussa 2018 Vastuullinen tiede -hankkeen tuotoksina. Hanke oli Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan (TJNK) ja Tutkimuseettisen neuvottelukunnan (TENK) yhteinen ja sen rahoitti opetus- ja kulttuuriministeriö. TJNK ja TENK toimivat Tieteellisten seurain valtuuskunnan yhteydessä.

Nykyään vastuullista tiedettä edistävät ja artikkeleita tuottavat yhdessä Avoimen tieteen koordinaatio, Julkaisufoorumi, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta ja Tutkimuseettinen neuvottelukunta. Artikkelien julkaisija on Tieteellisten seurain valtuuskunta. 

Artikkelit on lisensoitu Creative Commonsin Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä, jollei toisin ole ilmoitettu. Voit kopioida ja muokata aineistoa ja levittää sitä edelleen missä tahansa välineessä ja muodossa, jos mainitset lähteen asianmukaisesti, tarjoat linkin lisenssiin ja merkitset, jos olet tehnyt siihen muutoksia.

Vastuullisen tieteen artikkelien kansainvälinen julkaisutunnus on ISSN 2490-2004.

Palaute

Kuulemme mielellämme palautetta sivusta ja sen sisällöstä.  Voit antaa palautetta palautelomakkeellamme

Vastuullisen tieteen artikkelien yhteyshenkilö on Tieteellisten seurain valtuuskunnan viestintäpäällikkö Anna Kotaviita: anna.kotaviita(at)tsv.fi.

Tietosuoja

Tutustu tarkemmin tietosuojaamme

Saavutettavuus

Kerrothan meille, mikäli huomaat sivustolla puutteita saavutettavuudessa. Voit ottaa meihin yhteyttä palautelomakkeella tai lähettää sähköpostia osoitteeseen saavutettavuuspalaute@tsv.fi. Lue lisää saavutettavuudesta sivultamme, josta löydät myös saavutettavuusselosteemme. 

Yhteystiedot

Voit laittaa meille viestiä palautelomakkeellamme tai olla yhteydessä sähköpostitse.

Viestipalvelu X:ssä (entinen Twitter), meidät tavoittaa tililtä @VastTiede.