Tietoa artikkeleista

Vastuullisen tieteen artikkelit toimivat oppaina tutkimusetiikan ja tiedeviestinnän hyviin käytänteisiin suomalaisessa tiedeyhteisössä. Ne yhdistävät tutkimusetiikan ja tiedeviestinnän hyvät käytänteet osaksi avoimen tieteen kulttuuria. Suomen oloihin laaditut materiaalit kertovat suomalaisesta tieteentekemisen tavasta kansainvälistyvälle tutkijakunnalle Suomessa ja tutkijoille myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Artikkelien tuotanto on aloitettu Vastuullinen tiede -hankkeessa, joka on Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan (TJNK) ja Tutkimuseettisen neuvottelukunnan (TENK) yhteinen. Hankkeen rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. TJNK ja TENK toimivat Tieteellisten seurain valtuuskunnan yhteydessä.

Artikkelit on lisensoitu Creative Commonsin Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä, jollei toisin ole ilmoitettu. Voit kopioida ja muokata aineistoa ja levittää sitä edelleen missä tahansa välineessä ja muodossa, jos mainitset lähteen asianmukaisesti, tarjoat linkin lisenssiin ja merkitset, jos olet tehnyt siihen muutoksia.

Vastuullisen tieteen artikkelien kansainvälinen julkaisutunnus on ISSN 2490-2004.

Palaute

Kuulemme mielellämme palautetta sivusta ja sen sisällöstä. Jos Sinulla on aihe artikkeliksi, ota yhteyttä! Voit antaa palautetta myös palautelomakkeellamme.

Tietosuoja

Tutustu tarkemmin tietosuojaamme

Saavutettavuus

Kerrothan meille, mikäli huomaat sivustolla puutteita saavutettavuudessa. Voit ottaa meihin yhteyttä palautelomakkeella tai sähköpostitse. Lue lisää saavutettavuudesta sivultamme, josta löydät myös saavutettavuusselosteemme. 

Yhteystiedot

info@vastuullinentiede.fi
Twitter: @VastTiede

Tilaa Vastuullisen tieteen uutiskirje ja pysyt perillä ajatasaisista tiedeviestinnän ja tutkimusetiikan asioista!