Avointa tiedettä ja asiantuntijoita arvioijiksi

21.5.2021
Kuulokkeet, mikrofoni ja tietokoneen näyttö

Kesäkuun alussa järjestetään kaksi tieteellisten seurojen jäsenille suunnattua tilaisuutta. Ensimmäisessä käsitellään seuroja ja avointa tiedettä, toisessa VN TEAS -hankeraporttien arviointia.

Suomessa tieteelliset seurat kokoavat yhteen samasta asiasta kiinnostuneita jäseniä eri organisaatioista ja taustoista. Seuraukset ovat merkittäviä tieteelle ja tutkimukselle. Suomalaisilla tieteellisillä seuroilla on yli neljännesmiljoona jäsentä. Seurojen kautta tavoitetaan valtavasti osaamista ja asiantuntemusta.

Kesäkuun alussa Tieteellisten seurain valtuuskunnassa järjestetään kaksikin tieteellisille seuroille ja niiden jäsenille tarkoitettua tapahtumaa.

Millaista tukea seurat tarvitsevat avoimeen tieteeseen liittyen?

Avoimen tieteen koordinaatio on käynnistänyt tieteellisille seuroille suunnatun yhteistyöprojektin. Tietoa avoimen tieteen roolista tieteellisten seurojen toiminnassa kerättiin kyselyn avulla. Webinaarissa 2.6.2021 keskustellaan kyselyn tuloksista. Ilmoittaudu mukaan webinaariin!

Webinaari: Tieteelliset seurat ja avoin tiede 

Seuroista asiantuntijoita VN TEAS -hankeraporttien arviointiin

Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminta eli VN TEAS tuottaa tietoa päätöksenteon, tiedolla johtamisen ja toimintakäytäntöjen tueksi. TSV:n jäsenseuroilla on mahdollisuus ehdottaa asiantuntijoita VN TEAS -hankkeiden tuottamien raporttien arvioijiksi. Aiheesta järjestetään infotilaisuus 8.6.2021. Ilmoittaudu mukaan infotilaisuuteen!

Infotilaisuus tieteellisille seuroille VN TEAS -hankeraporttien arvioinnista 

Kuva: Petr Macháček / Unsplash (CC0)

Sinua saattaisi kiinnostaa myös