Tiedeklubi: Uskallanko sanoa? Tieteen vapaus ja tutkijoiden sananvapaus

Edustalla liloja kukkia, taustalla kahvila.
Alkaa
Loppuu
Tapahtumapaikka
Tieteiden talo

Sananvapaus on tieteen ja tutkijoiden keskeinen työkalu ja vapaan tieteen oleellinen edellytys. Siksi tutkijoiden sananvapautta on aina pyritty myös ohjailemaan ja rajoittamaan. Mihin kaikkeen tutkimusaiheistaan ja -tuloksistaan julkisuudessa kertova tutkija joutuu nykyään varautumaan? Onko tutkijoiden ja asiantuntijoiden häirintä osa laajempaa tiedevastaisuuden aaltoa?

Tieteen vapaudesta ja tutkijoiden sananvapaudesta keskustelemassa ovat dosentti, asiantuntija Oula Silvennoinen sekä FM, opettaja ja tietokirjailija Severi Hämäri.

Syyskuun Tiedeklubin järjestää Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan Tutkijoiden ja asiantuntijoiden sananvapauden tukeminen -hanke.

Tiedeklubi järjestetään Tieteiden talon ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevassa Tiedekahvilassa (Kirkkokatu 6, Helsinki). Tapahtumaan on vapaa pääsy.

***

Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) luotsaamilla Tiedeklubeilla kuullaan monipuolisia keskusteluja eri tieteenaloilta, ja ohjelma syntyy yhteistyössä tieteellisten seurojen kanssa. Keskustelut äänitetään myös podcasteiksi, jotka julkaistaan klubien jälkeisinä päivinä Tiederadio-kanavalla SoundCloudissa ja Spotifyssa.

Syksyn muut Tiedeklubit järjestetään 11.10., 15.11. ja 13.12. klo 17–18 ja niiden ohjelmasta vastaavat Kulttuurihistorian seura, Suomen Metsätieteellinen Seura ja Suomen Elokuvatutkimuksen Seura.

Tiedeklubien kanssa yhteistyössä on mukana Helsingin yliopiston Alumniyhdistys.

Osallistuminen
Paikan päällä
Tapahtuman järjestäjä
Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV)