Tiedonjulkistamisessa pohditaan jatkuvasti eettisiä kysymyksiä, jotka asettuvat tutkimuksen eettisten ohjeiden ja journalististen ohjeiden välimaastoon - miten paljon tulee kertoa? Kuinka suuresti voidaan yksinkertaistaa? Mitä johtopäätöksiä ja
TJNK näkökulma -blogi
Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta julkaisee TJNK-näkökulma blogia. Blogissa julkaistaan kantaaottavia, ajankohtaisia ja perusteltuja mietteitä tiedonjulkistamisesta. Blogia on julkaistu vuodesta 2020.
Blogiin voi tarjota
Turun kirjamessuilla 4.–6.10.2024 on tänä vuonna jälleen Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan tarjoamaa ohjelmaa. Jo messuklassikon statusta tavoitteleva Hyvät ja huonot tiedeuutiset -paneeli ruotii ajankohtaisia tiedeuutisia.
Lastensuojelusta puhuvat somessa kaikki muut paitsi sosiaalityöntekijät, sanovat Camilla Jokela ja Maija Haapala. TikTok-tilin pyörittäjät toivovat, että lastensuojelun viestintää ja yhteydenottokanavia mietittäisiin nuorten näkökulmasta.
Professori Maria Lähteenmäki on tutkinut rajaseutuja vuosikymmenet. Arkistojakso Karjalassa johti Äänisen ahvenilla sinetöityyn ystävyyteen ja palkittuun tutkimukseen.
Tänä syksynä tiedekirjallisuuden ja tiedejulkaisutoiminnan ystävät kutsutaan Oulun yliopistolle 10.–11.10.2024 kuulemaan ja keskustelemaan tiedekirjallisuudesta ja julkaisutoiminnasta. Vaihtoehtoisesti voit myös seurata tapahtumaa etänä.