Tiedeklubi: Lepakot ihmisen muokkaamassa maailmassa

Kahvilatila.
Alkaa
Loppuu
Tapahtumapaikka
Tieteiden talo

Huhtikuun 26. päivä Tiedeklubilla pohditaan, millaista lepakoiden ja ihmisten rinnakkaiselo on ihmisten muokkaamassa maailmassa. Lepakoiden elämästä ja sopeumista erilaisiin olosuhteisiin opitaan jatkuvasti uutta. Ihmistoiminta vaikuttaa luontoon monin tavoin, mikä voi heikentää lajien elinehtoja ja toisaalta avata uusia mahdollisuuksia rinnakkaiseloon. Miten yöelämään sopeutuneet lepakot pärjäävät esimerkiksi valaistussa maisemassa? Onko ihmiselle jotain hyötyä lepakoiden ruokavalion tuntemisesta?

Huhtikuun Tiedeklubin järjestää Suomen lepakkotieteellinen yhdistys. Lepakoista ihmisen muokkaamassa maailmassa keskustelevat akatemiatutkija Thomas Lilley ja intendentti Veronika Laine. Juontajana toimii Suomen lepakkotieteellisen yhdistyksen puheenjohtaja Eeva-Maria Tidenberg.

Tiedeklubi järjestetään Tieteiden talon ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevassa Tiedekahvilassa (Kirkkokatu 6, Helsinki). Tapahtumaan on vapaa pääsy.

***

Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) luotsaamilla Tiedeklubeilleilla kuullaan monipuolisia keskusteluja eri tieteenaloilta, ja ohjelma syntyy yhteistyössä tieteellisten seurojen kanssa. Keskustelut äänitetään myös podcasteiksi, jotka julkaistaan klubien jälkeisinä päivinä Tiederadio-kanavalla SoundCloudissa ja Spotifyssa.

Kevään 2023 Tiedeklubien ohjelmasta vastaavat Siirtolaisuusinstituutti, Suomen lepakkotieteellinen yhdistys ja niin & näin, joka on Eurooppalaisen filosofian seuran julkaisema filosofinen aikakauslehti. Yhteistyössä on mukana myös Helsingin yliopiston Alumniyhdistys.

Kevään viimeinen Tiedeklubi järjestetään 24.5., jolloin keskustellaan joutilaisuudesta.

Lisätietoja

Lue kevään Tiedeklubeista TSV:n verkkosivuilta.

Osallistuminen
Paikan päällä
Tapahtuman järjestäjä
Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV)