Tiedeklubi: Voimmeko olla todella jouten?

Kahvilatila.
Alkaa
Loppuu
Tapahtumapaikka
Tieteiden talo

Toukokuun 24. päivä Tiedeklubilla pohditaan, kykenemmekö edes enää aitoon joutilaisuuteen.

Työteliäisyyttä ja itsensä jatkuvaa kehittämistä pidetään hyveinä, ja levon, lomailun ja joutenolon tarkoituksena tuntuu olevan lähinnä työskentelykyvyn ylläpito. Vetelehtimisen kammoksumisella on pitkä, erityisesti valistusajattelusta juontuva historia, jonka varjo näkyy edelleen nykyihmisen suhteessa joutilaisuuteen. 

Filosofi Brian O’Connorin teoksesta Joutilaisuus keskustelevat toimittaja Risto Koskensilta ja päätoimittaja Tytti Rantanen niin & näin -lehdestä.

Toukokuun Tiedeklubin järjestää niin & näin, joka on Eurooppalaisen filosofian seuran julkaisema filosofinen aikakauslehti. 

Tiedeklubi järjestetään Tieteiden talon ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevassa Tiedekahvilassa (Kirkkokatu 6, Helsinki). Tapahtumaan on vapaa pääsy.

***

Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) luotsaamilla Tiedeklubeilleilla kuullaan monipuolisia keskusteluja eri tieteenaloilta, ja ohjelma syntyy yhteistyössä tieteellisten seurojen kanssa. Keskustelut äänitetään myös podcasteiksi, jotka julkaistaan klubien jälkeisinä päivinä Tiederadio-kanavalla SoundCloudissa ja Spotifyssa.

Kevään 2023 Tiedeklubien ohjelmasta vastaavat Siirtolaisuusinstituutti, Suomen lepakkotieteellinen yhdistys ja niin & näin, joka on Eurooppalaisen filosofian seuran julkaisema filosofinen aikakauslehti. Yhteistyössä on mukana myös Helsingin yliopiston Alumniyhdistys.

Lisätietoja

Lue kevään Tiedeklubeista TSV:n verkkosivuilta.

Osallistuminen
Paikan päällä
Tapahtuman järjestäjä
Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV)