Webinaari: Barcelona-julistus ja OpenAlex-tietokanta

Kuvituskuva tietokoneen näppäimistöstä.
Alkaa
Loppuu
Tapahtumapaikka
Verkossa

Tieteellisten seurain valtuuskunta järjestää tiistaina 2.4.2024 klo 13:30-15:00 webinaarin Avoimen tutkimustiedon Barcelona-julistuksesta ja avoimen OpenAlex-tietokannan hyödyntämisestä.

Huhtikuun puolessa välissä (16.4.) julkaistavan Barcelona-julistuksen allekirjoittajat sitoutuvat ottamaan johtavan roolin tutkimustiedon avoimuuden edistämisessä ja käytäntöjen muuttamisessa. OpenAlex on vuonna 2022 julkaistu ilmainen ja avoin tietokanta julkaisuista, tutkijoista, lehdistä, instituutioista ja käsitteistä sekä niiden välisistä yhteyksistä. Sen taustalla on voittoa tavoittelematon OurResearch.

Webinaari alkaa Ludo Waltmanin (CWTS, Leiden) alustuksella (englanniksi), jonka jälkeen on aikaa suomeksi käytävälle keskustelulle. Tavoite on selkeyttää  

  1. mitä Barcelona-julistuksen allekirjoittaminen tarkoittaa suomalaisille organisaatioille esimerkiksi resurssien näkökulmasta? 

  1. mitä suomalaiset organisaatiot voivat tehdä yksin tai yhteistyössä OpenAlex-tietokannan käyttökelpoisuuden varmistamiseksi esim. parantamalla julkaisujen affiliaatiotietoja?

Tilaisuus järjestetään etänä (Zoomissa). Rekisteröityminen täällä (englanniksi). Zoom-linkki lähetetään rekisteröityneille osallistujille sähköpostilla. Ludo Waltmanin puheenvuoro on saatavilla tallenteena webinaarin jälkeen.

Henkilötietojen käsittelyssä noudatetaan Julkaisufoorumin tapahtumien tietosuojaselostetta.

Kuva: Amy Hirschi, Unsplash

Osallistuminen
Verkossa
Tapahtuman teemat
Tapahtuman järjestäjä
Julkaisufoorumi (JUFO)