Tiedeklubi: Metsäkato Suomessa

Edustalla liloja kukkia, taustalla kahvila.
Alkaa
Loppuu
Tapahtumapaikka
Tieteiden talo

Metsäkatoa Suomessa on pidetty historian ilmiönä. Kuitenkin Suomen metsäala pienenee edelleen, vuosien mittaan merkittävässä määrin. Mikä aiheuttaa nykyisen metsäkadon Suomessa? Uhkaako metsäkato hiilinielujamme? Mitkä ovat vaikutukset luonnon monimuotoisuudelle? Millaisia sosiaalisia konflikteja metsäkato ja sen torjuminen aiheuttavat?

Metsäkadon syistä, seurauksista ja torjunnasta keskustelevat professori Lasse Peltonen Itä-Suomen yliopistosta ja tutkimusprofessori Artti Juutinen Luonnonvarakeskuksesta. Keskustelua juontaa yliopistotutkija Anna Lintunen Helsingin yliopistosta.

Marraskuun Tiedeklubin järjestää Suomen Metsätieteellinen Seura.

Tiedeklubi järjestetään Tieteiden talon ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevassa Tiedekahvilassa (Kirkkokatu 6, Helsinki). Tapahtumaan on vapaa pääsy.

***

Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) luotsaamilla Tiedeklubeilla kuullaan monipuolisia keskusteluja eri tieteenaloilta, ja ohjelma syntyy yhteistyössä tieteellisten seurojen kanssa. Keskustelut äänitetään myös podcasteiksi, jotka julkaistaan klubien jälkeisinä päivinä Tiederadio-kanavalla SoundCloudissa ja Spotifyssa.

Syksyn muut Tiedeklubit järjestetään 13.9., 11.10. ja 13.12. klo 17–18 ja niiden ohjelmasta vastaavat TJNK:n Tutkijoiden ja asiantuntijoiden sananvapauden tukeminen -hanke, Kulttuurihistorian seura ja Suomen Elokuvatutkimuksen Seura.

Tiedeklubien kanssa yhteistyössä on mukana Helsingin yliopiston Alumniyhdistys.

Osallistuminen
Paikan päällä
Tapahtuman teemat
Tapahtuman järjestäjä
Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV)