Tiedeklubi: Kulttuurihistoriallinen tiede kohtaa taiteen

Edustalla liloja kukkia, taustalla kahvila.
Alkaa
Loppuu
Tapahtumapaikka
Tieteiden talo

Taide on ollut läsnä kulttuurihistorian tutkimuksessa pitkään niin tutkimuksen kohteena, tutkimusmenetelmänä kuin tutkimuksen inspiraationa. Millaisin keinoin kulttuurihistorian tutkimus tutkii ja luo taidetta? Miten menneisyyden ilmiöitä voidaan tutkia taiteen tekemisen keinoin? Voivatko taiteen keinot toimia historiallisen tiedon popularisoinnin välineenä?

Keskustelemassa kulttuurihistorian ja taiteen suhteesta ovat FT, tutkijatohtori Karoliina Sjö ja FT, kulttuurihistorian tutkija ja tietokirjailija Hanna-Reetta Schreck. Keskustelua vetää Kulttuurihistorian seuran puheenjohtaja, professori Hannu Salmi.

Lokakuun Tiedeklubin järjestää Kulttuurihistorian seura.

Tiedeklubi järjestetään Tieteiden talon ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevassa Tiedekahvilassa (Kirkkokatu 6, Helsinki). Tapahtumaan on vapaa pääsy.

***

Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) luotsaamilla Tiedeklubeilla kuullaan monipuolisia keskusteluja eri tieteenaloilta, ja ohjelma syntyy yhteistyössä tieteellisten seurojen kanssa. Keskustelut äänitetään myös podcasteiksi, jotka julkaistaan klubien jälkeisinä päivinä Tiederadio-kanavalla SoundCloudissa ja Spotifyssa.

Syksyn muut Tiedeklubit järjestetään 13.9., 15.11. ja 13.12. klo 17–18 ja niiden ohjelmasta vastaavat TJNK:n Tutkijoiden ja asiantuntijoiden sananvapauden tukeminen -hanke, Suomen Metsätieteellinen Seura ja Suomen Elokuvatutkimuksen Seura.

Tiedeklubien kanssa yhteistyössä on mukana Helsingin yliopiston Alumniyhdistys.

Osallistuminen
Paikan päällä
Tapahtuman teemat
Tapahtuman järjestäjä
Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV)