PERUTTU: Tiedeklubi: Toinen maailmansota 2000-luvun suomalaisessa ja venäläisessä sotaelokuvassa

Edustalla liloja kukkia, taustalla kahvila.
Alkaa
Loppuu
Tapahtumapaikka
Tieteiden talo

Tiedeklubi on valitettavasti jouduttu perumaan sairastapauksen vuoksi.

Toinen maailmansota teki paluun valkokankaille 2000-luvulla ympäri maailmaa, myös Suomessa ja Venäjällä. Toisen maailmansodan aikaiset tapahtumat ovat erottamaton osa suuria kansallisia kertomuksia, mutta tarjoaako 2000-luvun sotaelokuva uusia näkökulmia sodan ja sen seurausten käsittelyyn? Miten kulttuurin ja median globalisaatio ja geopolitiikka vaikuttavat näihin narratiiveihin? Mitä sotaelokuvat kertovat niitä tuottavista yhteiskunnista?

2000-luvun sotaelokuvasta keskustelevat tutkija ja yliopisto-opettaja Tatu Laukkanen Tampereen yliopistosta sekä väitöskirjatutkija Laura Seppälä Tampereen yliopistosta. Keskustelua juontaa Suomen Elokuvatutkimuksen Seuran puheenjohtaja Janne Salminen.

Joulukuun Tiedeklubin järjestää Suomen Elokuvatutkimuksen Seura.

Tiedeklubi järjestetään Tieteiden talon ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevassa Tiedekahvilassa (Kirkkokatu 6, Helsinki). Tapahtumaan on vapaa pääsy.

***

Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) luotsaamilla Tiedeklubeilla kuullaan monipuolisia keskusteluja eri tieteenaloilta, ja ohjelma syntyy yhteistyössä tieteellisten seurojen kanssa. Keskustelut äänitetään myös podcasteiksi, jotka julkaistaan klubien jälkeisinä päivinä Tiederadio-kanavalla SoundCloudissa ja Spotifyssa.

Syksyn muut Tiedeklubit järjestetään 13.9., 11.10. ja 15.11. klo 17–18 ja niiden ohjelmasta vastaavat Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan Tutkijoiden ja asiantuntijoiden sananvapauden tukeminen -hanke, Kulttuurihistorian seura ja Suomen Metsätieteellinen Seura.

Tiedeklubien kanssa yhteistyössä on mukana Helsingin yliopiston Alumniyhdistys.

Osallistuminen
Paikan päällä
Tapahtuman teemat
Tapahtuman järjestäjä
Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV)