Julkaisuetiikan tukipalvelut: tietoisku

Nippu kyniä.
Alkaa
Loppuu

Millaista apua ja tukea Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV), Tutkimuseettisen neuvottelukunnan (TENK) ja Suomen tiedekustantajien liiton ohjeet ja suositukset tarjoavat tiedettä julkaiseville ja toimittaville?

Julkaisupäätökset, vertaisarviointi, tekijyys, tiedevilppi – toimitettiin sitten lehteä tai kirjaa, tiedejulkaisijalla tulee vastaan eettistä pohdintaa edellyttäviä tilanteita.

Moneen tilanteeseen tiedeyhteisö on onneksi laatinut ohjeita tukemaan toimittajien, vertaisarvioijien ja kirjoittajien työtä. Tässä webinaarissa opit, miten Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV), Tutkimuseettisen neuvottelukunnan (TENK) ja Suomen tiedekustantajien liiton ohjeet ja suositukset auttavat tiedettä julkaisevia.

Mitä hyötyjä liittyy TSV:n vertaisarviointitunnuksen käyttöön? Miten TENKin ohjeet hyvästä tieteellisestä käytännöstä, tekijyydestä ja ihmistieteiden eettisestä ennakkoarvioinnista koskettavat tiedejulkaisijaa? Suomen tiedekustantajien liiton vertaisarviointiohjeen päivitys on parahiksi valmistunut tilaisuuteen: miten se ohjeistaa huolehtimaan vertaisarvioinnista? 

Tietoisku järjestetään suomeksi Zoomissa. Ilmoittaudu mukaan viimeistään sunnuntaina 25.4. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille lähempänä tilaisuutta.

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille tiedettä julkaiseville ja siitä kiinnostuneille: tiedejulkaisijoille, -kustantajille, toimituksille ja niiden jäsenille, editoreille ja tutkijoille. 

Osallistuminen
Verkossa
Tapahtuman järjestäjä
Muut järjestäjät
Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV)
Tutkimuseettinen neuvottelukunta (TENK)